Рада фракції БПП радить виключити чотирьох депутатів

Понеділок, 23 березня 2015, 21:12

Рада фракції "Блоку Петра Порошенка" прийняла до відома заяви чотирьох народних депутатів про вихід з фракції та рекомендує фракції задовольнити їх.

Про це йдеться у заяві за результатами засідання фракції БПП.

Як відомо, чотири депутати Віталій Купрій, Андрій Денисенко, Олександр Дубінін та Валентин Дідич провели в понеділок прес-конференцію, на якій Денисенко зізнався, що його людина застрелила у Волновасі офіцера СБУ під час сутички, яка виникла при спробі "зупинити трафік лівої горілки"..

Рада фракції вважає, що своєю заявою депутати "намагалися перекласти вину за злочини на загиблого у Волновасі офіцера СБУ", а також вважає, що виголошена ними позиція "дискредититує саме поняття – народного депутата України". 

З огляду на це, Рада фракції "БПП" прийняла до відома заяви чотирьох нардепів про вихід з фракції та рекомендує фракції задовольнити їх.

Окрім того, "БПП" звернеться до Генпрокуратури з проханням провести у максимально стислі терміни всестотороннє та об’єктивне розслідування обставин захоплення державних підприємств у Києві, загибелі офіцера СБУ у Волновасі та інших пов’язаних злочинів.

"У випадку, якщо Генпрокуратура внесе на розгляд Верховної Ради аргументоване подання з необхідністю позбавити будь-яких депутатів, в тому числі - і з фракції "БПП", депутатської недоторканності – наша фракція підтримає таке рішення", - йдеться у заяві.

Фракція партії "БПП" також звертається до ГПУ щодо порушення кримінальної справи за фактом застосування сили охороною компанії "Укрнафта" до народного депутата Мустафи Найєма.

Окрім того, фракція звертається до СБУ з проханням "розслідувати факт знаходження в місті Києві приватного військового формування, яке захоплює державну компанію "Укрнафта" та не підкоряється законним вимогам представників української влади".

"Позиція ради фракції БПП у Верховній Раді є чіткою і непохитною – в Україні раз і назавжди повинно запанувати Верховенство права. Будь-які суперечки мають вирішуватися в залі суду. А всі ті, хто прагне силою, шантажем, відвертим терором наживатися за рахунок держави, мають бути притягнуті до відповідальності", - йдеться у заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
08:58
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ – носій ракет Х-22
08:55
фото, доповнено Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей
08:32
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на 6-ти напрямках: за добу 82 боєзіткнення
08:17
Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили
08:14
ЗСУ знешкодили ще 870 окупантів, знищили 9 танків та 21 артсистему – Генштаб
08:14
Туск закликав фермерів зупинити блокаду кордону України: "Вирішується доля війни"
07:43
CNN: США не підтримали Ізраїль, який вдарив у відповідь по Ірану
07:10
фото, відео, доповнено У Росії впав бомбардувальник-ракетоносець Ту-22М3
06:25
У Дніпрі влучання: горить багатоповерхівка, дев'ятеро постраждалих. В області загинула жінка
Усі новини...