Суд у РФ переніс розгляд справи сина Джемілєва

Вівторок, 24 березня 2015, 10:57

Краснодарський крайовий суд переніс розгляд справи сина одного з лідерів кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Хайсера на 8 квітня.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов у Twitter 24 березня.

"Краснодарський крайсуд не зміг сформувати колегію присяжних засідателів у справі Хайсера Джемілєва. Наступне засідання призначено на 08.04", - написав він.

24 березня у Краснодарському крайовому суді мали пройти попередні слухання у кримінальній справі, порушеній у відношенні Хайсера Джемілєва. Про це клопотав його адвокат, який наполягав на тому, щоб справу розглядав суд присяжних.

Як відомо, у травні 2013 року Хейсер Джемілєв у дворі власного дому застрелив із рушниці 43-річного друга сім’ї Февзі Едемова. Слідство вели в Криму.

Син Джемілєва казав, що вбив друга випадково, з необережності.

У листопаді 2013 року Хейсера Джемілєва визнали психічно здоровим. Свого часу він тривалий час проходив лікування.

У січні 2015 року Верховний суд РФ передав розгляд справи в крайовий суд Краснодарського краю, тому що в анексованому Росією Криму ще не сформували "республіканський Верховний суд".

Хайсеру Джемілєву пред'явлено звинувачення за статтями КК РФ "Убивство", "Незаконний обіг зброї" і "Розкрадання чи вимагання зброї, боєприпасів, вибухових речовин". Йому загрожує довічне ув’язнення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування