Слідчі мали намір звинуватити Савченко в катуванні - адвокат

Четвер, 26 березня 2015, 16:10

Захист української льотчиці Надії Савченко, яку обвинувачують у РФ у пособництві вбивству російських журналістів, каже, що слідство мало намір пред'явити їй обвинувачення в незаконних методах ведення війни.

Про це заявив адвокат українки Ілля Новиков, передає "Інтерфакс-Україна"

"У захисту є підстави вважати, що слідство розглядало можливість пред'явити їй обвинувачення за частиною 1 статті 356 КК РФ (про незаконні методи ведення війни)", - заявив адвокат.

У матеріалах справи, за словами Новикова, є свідчення священика Володимира Марецького, який заявляє, що Савченко після його затримання СБУ України застосовувала до нього катування і "погрожувала здати на органи".

Адвокат наполягає на тому, що під час розгляду клопотання щодо продовження українці арешту до 13 травня в постанові слідства було зазначено, що Савченко вже пред'явлено обвинувачення за статтею 356 КК РФ. На думку захисту, постанову суду, засновану на такій постанові слідства, має бути скасовано.

"Якщо такі ляпи будуть, то на вашу совість це не впливає, але за законом цього не повинно бути", - заявила суду Савченко.

У свою чергу слідчий представив суду постанову про уточнення даних, в якій йдеться про те, що було допущено "технічну помилку".

Таким чином, слідство заявляє, що не пред'являло їй обвинувачень у незаконних методах ведення війни.

У четвер Басманний суд Москви продовжив розгляд справи Савченко. Її доставили в суд і в залі засідань охороняють 12 правоохоронців.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування