Слідство у справі Нємцова дізналося ім’я того, кого видають за замовника вбивства

Понеділок, 30 березня 2015, 09:35

Слідчі Слідчого комітету РФ і оперативники, які розслідують справу про вбивство Бориса Нємцова, установили Русліка, який нібито замовив убивство опозиціонера

Джерело, близьке до слідчої групи, повідомило газеті "Комерсант", що слідству відомий можливий новий фігурант справи про вбивство Нємцова.

За словами джерела, СК РФ відомі ім'я й прізвище людини, яка, за свідченнями підозрюваного Заура Дадаєва, надала автомобіль "ЗАЗ" і пістолет для вчинення злочину, а крім того, пообіцяла по 5 млн руб. усім учасникам акції. Останнім організатор, а можливо, і замовник убивства представлявся Русліком.

Поки його не оголошено у розшук: слідчі збирають інші докази його можливої причетності до злочину, адже поки про нього повідомив лише Дадаєв, який співпрацює з правоохоронними органами.

Ім'я і прізвище потенційного фігуранта кримінальної справи поки не розголошуються, але відомо, що він земляк звинувачуваних.

Раніше слідство відмовилося від первинної версії про релігійні мотиви убивства Нємцова. Нібито чеченці вбили політика за його висловлювання з приводу трагедії в редакції Charlie Hebdo.

Виявилося, що ніхто з обвинувачуваних не мав особистих контактів із опозиційним політиком, а більшість фігурантів навіть не знали про його існування. Більше того, ніхто з них, як згадували їхні родичі й знайомі, не був особливо релігійним.

Тепер слідчі схиляються до версії про замовлене вбивство, організоване через декілька посередників.

При цьому захисник Заура Дадаєва заявив, що нічого не чув про наявність у слідства інформації про замовників. "І мій клієнт мені теж нічого подібного не розповідав, ми про таке не спілкувалися", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що Заур Дадаєв і його приятель і товариш по службі по батальйону "Північ" Руслан Геремеєв перебралися в столицю за півроку до злочину. Як розповідав їхній колишній товариш по службі, у Москві вони могли займатися охороною чеченських чиновників чи бізнесменів, тому використовували їхні автомобілі Mercedes..

Адвокат родини Нємцова Вадим Прохоров вважає, що "кримінальним авторитетам убивати Бориса не було потреби, як і релігійним фанатикам". "Думаю, що це вбивство є політичним", - сказав він "Комерсанту".

Дадаєв спершу визнав провину в убивстві Нємцова, а потім заявив, що дав зізнавальні свідчення, аби врятувати свого товариша.

"На момент затримання я був із товаришем, із моїм колишнім підлеглим Русланом Юсуповим. І вони сказали, що якщо я зізнаюся, то його відпустять. Я погодився. Думав, його врятую, і мене до Москви довезуть живого. А то б трапилося зі мною те ж, що з Шавановим (який підірвався на міні – ред..)", - заявив Дадаєв на початку березня.

Однак зі статусу свідків затриманих у справі Нємцова перевели у статус підозрюваних.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування