Савченко привезли до суду, порушивши її права – адвокат терміново прилетів

П'ятниця, 17 квітня 2015, 15:45

Українку Надію Савченко привезли у п'ятницю на засідання Басманного суду в Москві, суддя вийшла в дорадчу кімнату.

Як написав її адвокат Микола Полозов у Твіттері, "Надію помістили в клітку, щільною стіною обступили 7 поліцейських".

"На вулиці 2 автозаки з ОМОНом. Добре хоч собаки нема", - зазначив він і додав, що засідання суду почалося як мінімум на півтори години пізніше призначеного часу.

Надежда сегодня особенно прекрасна, очередное заседание Басманного суда

Posted by Roman Tsymbaliuk on Friday, April 17, 2015

Суд відмовився викликати представників Мін’юсту й МЗС у якості фахівців, відмовився відкласти розгляд справи, повідомив Полозов.

"Суддя Левашова вийшла в дорадчу кімнату", - написав він.

Інший адвокат Савченко Марк Фейгін написав у Твіттері, що суд почався, "попри клопотання про відкладення процесу за скаргою захисту на відмову слідства припинити справу у відношенні Савченко".

"Без сумніву, це порушення прав самої Савченко і її захисту. Полозов терміново прилетів із Краснодара, а я з Америки так швидко приїхати не можу", - написав він

Фейгін повідомив, що в понеділок буде зустрічатися з високопоставленими особами в ООН – і розповість "про це свавілля у процесі в п'ятницю".

"Проведення такого важливого суду у п'ятницю у другій половині дня є черговою хитрістю, коли до понеділка напруга ослабне", - вважає він.

"Строки призначення розгляду в Басманному суді були порушені багаторазово. Вони мали впродовж 5 днів призначити дату, ще місяць тому", - наголосив адвокат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування