Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лист про вбивства Бузини і Калашникова склали не україномовні - СБУ

П'ятниця, 17 квітня 2015, 18:34

Лист, надісланий політологу Володимиру Фесенку щодо убивств Олеся Бузини та регіонала Олега Калашников, склали особи, які не є носіями української мови. 

Такого висновку дійшла Служба безпеки України за результатами вивчення технічних властивостей цього листа, повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

Не властивими українській мові є також і деякі синтаксичні конструкції у листі, повідомив він.

"Нами була також проведена професійна лінгвістична експертиза, за висновками якої можна сказати, що пересланий з-за кордону текст складений з використанням русизмів особою, чи особами, які, очевидно, не є носіями української мови", - написав радник на своїй сторінці в Facebook.

Також СБУ встановила, що повідомлення відправлено за допомогою сервісу разових поштових адрес, який знаходиться на хостингу в компанії з Німеччині.

Шановні друзі,За результатами вивчення технічних властивостей листа, що надійшов на особисту електронну скриньку пана ...

Posted by Markian Lubkivskyi on Friday, April 17, 2015

"При пересиланні листа використовувався анонімізатор, імовірно TOR, з транзитними IP-адресами у Великій Британії та США", - написав Лубківський.

За його словами, відправник вжив максимальних заходів, щоб унеможливити його ідентифікацію, що ставить під сумнів як правдивість повідомлення, так і наміри автора.

Він подякував Володимиру Фесенку за співпрацю.

Як повідомлялося, у п'ятницю вранці політолог Володимир Фесенко розповів, що отримав листа, у якому невідома організація "УПА" бере на себе резонансні вбивства політиків і журналістів.

Згодом "Опозиційний блок" заявив, що отримав листа з погрозами від якоїсь "Української повстанської армії".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування