Путін намагається втягнути США у "справу Савченко" - адвокат

П'ятниця, 17 квітня 2015, 23:15

Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін вважає, що Путін хоче на більш високому рівні - у женевському форматі - вирішувати питання про українську льотчицю. І поки США не включаться у переговори, вирішення ситуації не буде.

Про це він сказав в ефірі "5 каналу".

"Гра відбувається навколо того, щоб перейти від нормандського формату до женевського, в якому США беруть участь... А інтерес Путіна визначений до переходу саме до найвищого формату - за участю США, проти чого США, звичайно, чинить опір, особливого бажання не маючи вплутуватися у ці переговори", - зазначив Фейгін.

"Але, безумовно, Савченко як окреме, дуже важливе питання не може вирішитися, виходячи з цієї логіки, окремо - щоб Савченко якимсь чином відпустили і без всяких додаткових умов, а тільки з підстав того, що вона невинна, що очевидно, по-моєму, для усіх сторін", - сказав він. 

Адвокат переконаний, що "це дійсно політичні торги, і торги масштабніші".

"Тому поки ті ж Сполучені Штати не включаться у переговори про її звільнення, - можливо, у рамках тільки цього питання або ж ще якихось, які з цим питанням пов'язані, - то навряд чи варто чекати швидкого дозволу цієї ситуації, і того, що сам Путін дасть все-таки вказівки про те, що час вже відпускати і вистачить цей спектакль продовжувати", - сказав Фейгін.

При цьому він зазначив, що допускає можливість таких переговорів за участю США.

Укрінформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...