Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генштаб: заяви про блокування ПС можуть використати для провокацій

Середа, 29 квітня 2015, 12:03

Інформація про блокування бази ДУК "Правого сектора" десантом покликана підвищити градус напруги в суспільстві.

Про це йдеться в заяві Генштабу, яку оприлюднила у середу прес-служба Міноборони.

"Усі заяви, що наразі поширюються мережею Інтернет стосовно ситуації у Дніпропетровський області, покликані підвищити градус напруги у суспільстві та можуть бути передумовами для збройних провокацій ворога на території України напередодні травневих свят", - наголошується в заяві.

Зазначається, що у Дніпропетровській області тривають навчання підрозділів Високомобільних десантних військ ЗСУ.

Вечері 28 квітня та вранці 29 квітня відбулися телефонні розмови між начальником Генерального штабу — Головнокомандувачем ЗСУ генерал-полковником Віктором Муженком та Дмитром Ярошем.

Сторони обговорили питання, серед яких було й виконання попередніх домовленостей стосовно взаємодії та інтеграції Добровольчого Українського Корпусу у Збройні Сили України.

"Позиція Генерального штабу Збройних Сил України залишається незмінною. Усі збройні формування на території України повинні бути легальними та підпорядковуватися Збройним Силам України або іншим державним силовим структурам", - наголошується в заяві.

Заступник керівника АТО Сергій Галушко в коментарі Громадському зазначив, що у Генштабі Антитерористичної операції вважають, що конфлікт довкола тренувальної бази Правого сектору в Дніпропетровській області спровокувала третя сторона. Деталі обіцяють оприлюднити пізніше.

Галушко зазначив, що на базу ДУК "ПС" в Дніпропетровську область направили високопоставленого перемовника - одного з генералів, аби залагодити конфлікт. Паралельно переговори ведуть і в Києві між представниками Генштабу та командирами Добровольчого українського корпусу Правого сектору.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування