Журналіста УП, затриманого на акції #FreeSavchenko, відпустили

Понеділок, 11 травня 2015, 18:17

У Москві журналіста Української правди Анастасію Рінгіс, яку було затримано на акції #FreeSavchenko 11 травня, відпустили з відділку поліції "Сокольники". 

Про це Анастасія повідомила телефоном. 

За її словами,  у відділку поліцію з нею провели "бесіду" про участь у подібних акціїях та зауважили, що вона дарма тримала в руках український прапор.

"Складали протокол (про порушення), попри те, що у мене було журналістське посвідчення і всі знали, що я  не учасник акції, а висвітлюю її.  ... Попередили, що якщо буду й далі висвітлювати якісь акції в РФ, маю дотримуватися (місцевих) правил (участі в акціях)", - зазначила вона.

Фото з Твіттера @Interkavkaz

Як відомо, на акції у Москві під СІЗО "Матросская тишина", де утримується незаконно ув'язнена Надія Савченко, активісти проводили акцію на підтримку української льотчиці. У ході акції було затримано 8 учасників заходу.

За даними "Открытой России", всього до ОВС "Китай-город" привезли 9 осіб, їм інкримінують статтю 20.2 КоАП РФ - організація або проведення публічного заходу без подачі в установленому порядку повідомлення про проведення публічного заходу.

Чотирьох з них вже відпустили, 12 травня у них пройде суд.

За даними Грани.Ру, затриманих на акції журналістів відпустили.

"В ОВС залишаються 4 учасники акції #FreeSavchenko на Луб'янці", - йдеться у повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування