Доповідь Нємцова: "ДНР" і "ЛНР" перебувають під зовнішнім управлінням Кремля

Вівторок, 12 травня 2015, 13:38

Незаконні формування "ЛНР" і "ДНР" повністю керовані з Москви є механізмом тиску на Україну.

Про це говориться в доповіді "Путін. Війна", підготовленого колегами вбитого Бориса Нємцова.

"Фактично "ДНР" і "ЛНР" перебувають під зовнішнім управлінням офіційної Москви, і ключові рішення у них залежать від російських чиновників і політтехнологів", - сказано в доповіді.

При цьому юридично Кремль так і не визнав суверенітет самопроголошених республік і як і раніше офіційно вважає їхню територію — частиною України", - говориться в документі.

 

"Кремлівська політика щодо ДНР і ЛНР украй закрита й непрозора. Однак факти прямого регулювання політики цих нібито "незалежних республік" сховати неможливо. Фактично мова йде про створення на сході України псевдодержав, керованих з Москви й по суті тиску, що є механізмом, на офіційний Київ", - сказано в доповіді.

Немає сумнівів, що саме Владислав Сурков відіграє одну із ключових ролей у процесі зовнішнього управління "народними республіками", здійснюваного Кремлем.

Формально він відповідає за питання співробітництва з Абхазією й Південною Осетією, але ще при призначенні восени 2013 року Суркова на пост помічника президента стало відомо, що в коло його інтересів увійде й Україна.

Представників найближчого оточення Суркова, зокрема, неодноразово бачили в Києві під час революційних подій на Майдані.

Більше того, глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко в річницю розстрілу київського Євромайдану снайперами прямо звинуватив Суркова в керівництві цією операцією

Крім того, у доповіді підкреслюється, що незважаючи на офіційні спростування Кремля, російські озброєння надходить у розпорядження сепаратистів і активно використовуються проти української армії.

"Поставки озброєнь у зону конфлікту неможливо розглядати інакше, як військове втручання в справи сусідньої держави", - підкреслюється в доповіді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування