Шокін: до мене Швейцарія не зверталася за допомогою в розслідуванні по Мартиненку

Четвер, 28 травня 2015, 18:18

Генпрокурор Віктор Шокін заявляє, що швейцарські правоохоронці не зверталися до нього стосовно допомоги у розслідуванні справи проти соратника прем'єра Яценюка Миколи Мартиненка.

Про це він сказав у четвер, відповідаючи на запитання журналістів.

"До мене ніхто не звертався особисто", - сказав генпрокурор.

"Як тільки будуть надані якісь документи - зі Швейцарії, значить зі Швейцарії. Як тільки нам буде запропоновано провести перевірку, ми будемо це робити, звичайно. Правова допомога держави державі - це нормальне явище", - зазначив Шокін.

Як повідомлялося, депутат від БПП Сергій Лещенко зазначав, що відповідь ГПУ на його запит "фактично підтверджує, що в Україну прийшов запит зі Швейцарії про надання двосторонньої правової допомоги в розслідуванні хабарів найближчого соратника прем'єр-міністра Яценюка".

Як відомо, у березні нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко повідомив, що у Швейцарії порушено кримінальну справу проти депутата від "Народного фронту" Миколи Мартиненка.

Наприкінці грудня 2014 року чеська газета Pravo повідомила, що справу в Швейцарії проти Мартиненка відкрито за отримання хабаря від компанії-постачальника обладнання для атомних електростанцій Skoda JS, де пізніше було проведено обшук.

Журналісти швейцарської газети SonntagsZeitung з'ясували, що Мартиненко підозрюється в отриманні хабаря в розмірі 30 мільйонів франків, які були заблоковані на рахунках в банку Hottinger в Швейцарії. Там керівництво фінустанови помітило підозрілі транзакції та поскаржилося правоохоронцям.

Сам Мартиненко називає інформацію про кримінальну справу "чорним піаром".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування