Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У містах України проходять урочистості до Дня перемоги

Субота, 9 травня 2015, 10:50

У містах України відзначають День перемоги, який із цього року відзначається як День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

У Києві у Парку Слави зранку репетирують.Об 11:00 покласти квіти до Вічного вогню туди прийде президент Петро Порошенко.

А об 11:30 відбудеться церемонія складання військової присяги новобранцями окремого полку президента України і 101-ї окремої бригади охорони генерального штабу Збройних сил України.

Біля станції метро "Арсенальна" у столиці прогулюються ветерани Великої Вітчизняної війни, воїни УПА. Люди дарують учасникам війни червоні гвоздики й гілки бузку.

Крім того, там готуються до маршу Миру духові військові оркестри з України, Естонії, Литви, Польщі, Сербії. Вони промарширують до Музею історії війни, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На Хрещатику волонтери викладають із понад 20 тисяч картонних коробок напис "Пам'ятаємо - перемагаємо".

Центр Києва посилено охороняє міліція.

У Черкасах проходить хода до Дня перемоги. Врочистості проходять на Пагорбі слави. Як передає "Громадське ТБ", там майорять червоні прапори.

У Дніпропетровську люди приходять віддати данину захисникам до Монументі вічної слави.

В Одесі люди теж приходять вшанувати пам’ять героїв і жертв війни, яка завершилася 70 років тому.

У Львові городяни збираються на Марсовому полі.

У Запоріжжі одіозний Олександр Сін прийшов на заходи з червоним маком.

У Харкові ветеранів частують із "польової кухні".

Як відомо, 9 квітня Верховна Рада встановила 8 травня Днем пам'яті й примирення на честь усіх жертв Другої світової війни, а 9 травня – Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. З радянських часів 9 травня відзначали перемогу у Великій вітчизняній війні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...