Епопея з КПУ завершиться законним шляхом – Петренко

П'ятниця, 12 червня 2015, 00:22

Всі політичні та громадські об'єднання повинні до кінця червня цього року привести свої статути у відповідність із законом про декомунізацію.

Про це в інтерв'ю 5 каналу заявив міністр юстиції України Павло Петренко.

Він повідомив, що у всіх політичних партій та громадських об'єднань є один місяць, з моменту набрання чинності закону, для приведення своїх статутів у відповідність із законом. Ті, хто цього не зроблять, будуть заборонені в силу прямих норм закону.

"Я думаю, що епопея з Комуністичною партією закінчиться легальним шляхом", - підкреслив міністр.

При цьому Петренко також зазначив, що суддівський корпус проявив слабкі місця, коли затягував розгляд справи про заборону КПУ.

"Але Верховна Рада пішла шляхом, що прийняла цей закон, і ми ним скористаємося, щоб прибрати з української сучасності комуністичні і нацистські символи та ідеологію", - додав міністр юстиції.

Як відомо, 9 квітня Верховна Рада ухвалила закони про декомунізацію українського суспільства, "Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917 - 1991 років"; "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 - 1945 років" та "Про правовий статус та вшанування пам'яті борців за незалежність України у ХХ столітті".

Ними забороняється радянська символіка, засуджується комуністичний режим, відкриваються архіви радянських спецслужб та визнаються борцями за незалежність України УПА й інші організації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування