Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Політ міністра літаком олігарха-газодобувника перевірять на предмет корупції

П'ятниця, 19 червня 2015, 13:14

Кабінет міністрів проведе перевірку на предмет корупції польоту міністра екології і природних ресурсів Ігоря Шевченка на літаку депутата і власника газодобувного бізнесу Олександра Онищенка.

Про відповідне рішення уряду повідомляє в п'ятницю прес-служба Кабміну.

Зазначається, що перевірка проводитиметься щодо його поїздки за межі території України чартерним рейсом з використанням приватного літака, а також на предмет відповідності таких дій Міністра вимогам законодавства.

Відповідні доручення були дані Нацдержслужбі, Мінінфраструктури, Мін’юсту, Держприкордонслужбі, Державіаслужбі на виконання рішення Кабміну від 17 червня та у зв’язку із зверненнями народних депутатів.

Як повідомлялося, керівник фракції Радикальної партії Олег Ляшко закликав прем'єра і депутатів відправити у відставку Шевченка, зазначаючи, що під час пожежі на нафтобазі БРСМ, міністр був у Ніцці у відпустці.

Коли глава Мінприроди відкинув ці звинувачення, Ляшко з трибуни парламенту повідомив, якими літаками вилітав з країни і повертався в неї міністр.

Пізніше Шевченко підтвердив факт свого польоту літаком Онищенка з Ніцци, проте не зазначив, що не вбачає в цьому корупції.

Міністр також зазначив, що був за кордоном у суботу-неділю (6-7 червня), проінформувавши прем'єра про те, що залишає країну, а в понеділок вже був на роботі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування