Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС України та РФ обговорять в Москві питання українських політв’язнів

П'ятниця, 26 червня 2015, 04:23

26 червня 2015 директор департаменту консульської служби МЗС України Андрій Сибіга перебуватиме у Москві, де в МЗС Російської Федерації обговорить найбільш гострі питання консульського захисту громадян України та забезпечення безпеки українських консульських установ на території Росії.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

У центрі уваги будуть перебувати резонансні справи про незаконне переміщення на територію РФ, а також щодо затриманих у Росії громадян України (Надії Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченко, Геннадія Афанасьєва, Олексія Чірне, Миколи Карпюка, Станіслава Кліха, Юрія Солошенко, Валентина Виговського) .

Представники України також працюватимуть над отриманням інформації про військовослужбовців - громадян України, які вважаються зниклими безвісти, але за інформацією української сторони знаходяться в пенітенціарних установах на території Росії.

У контексті окупації Російською Федерацією Автономної Республіки Крим заплановано поставити питання передачі на материкову частину України осіб, які відбувають покарання в пенітенціарних установах на території Криму та осіб, які утримуються під вартою громадян України, їх особистих і кримінальних справ.

Питання захисту прав дітей, які є громадянами України і проживають на території Криму і в окремих районах Донецької та Луганської областей, також включені до порядку денного зустрічі.

Крім того, будуть обговорені питання громадянства, виконання положень Віденської конвенції про консульські зносини від 24.04.1963 року та консульської конвенції між Україною і Російською Федерацією від 15.01.1993 року та дотримання прав і законних інтересів громадян України і Російської Федерації на території іншої сторони.

Раніше повідомлялось, що Міністерство юстиції почало переговори з Росією щодо переведення ув'язнених з анексованого Росією Криму на материкову частину України.

Як відомо, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що для звільнення всіх українських політичних в’язнів, незаконно утримуваних Росією, Україна ініціюватиме створення нових "списків Магнітського".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: