З'явилося відео, як починалося протистояння у Мукачевому

Неділя, 12 липня 2015, 16:06

Нардеп від БПП Мустафа Найєм оприлюднив оперативне відео з місця подій у Мукачевому, зафільмоване 11 липня до стрілянини на АЗС.

"Це оперативне відео, зняте на місці подій біля спорткомплекксу "Антарес" на вул. Лермонтова у Мукачевому. Це самий початок інциденту, коли на місце вже прибула міліція. Тобто відео до перестрілки на АЗС "Народна", де були знищені автомобілі МВС", - зазначив він. 

"Всі люди в камуфляжі - представники Правого сектора. 00:55 (хронометраж на відеоролику) - в кадрі під джипом лежить людина з простреленою головою, якого представники ПС вантажать у свій автомобіль. 2:20 - людину з простреленою головою таки завантажили у джип. 2:34 - чітко видно, як на один з джипів встановлено кулемет. 4:12 - потерпілого вивантажують з джипа. Приїжджає машина швидкої допомоги", - зазначив Найєм.

"За останніми даними, це охоронець комплексу Михайла Ланьо, мешканець м Мукачево Юрій Руснак. На той момент і лікарі і учасники конфлікту були впевнені, що молода людина вже загинула. Але вже в лікарні у нього виявили серцебиття. На даний момент він перебуває у стані коми", - додав нардеп.

"05:00 - на місце події на зеленій Шкоді приїжджає начальник міськвідділу р Мукачево Віталій Шимоняк. (В бронежилеті, стоїть спиною, піднімає руки). Він про щось говорить з представниками ПС. 05:20 - звучать перші постріли. В кадрі видно, що у повітря стріляють представники ПС. 6:17 - люди в камуфляжі виставляють димову шашку. 7:23 - подальші події розгортаються вже біля заправки", - зазначив Найєм.

У свою чергу речник МВС України Артем Шевченко у своєму Facebook зазначив, коментуючи дане відео: "Тут чітко видно, що джерелом агресії і вогню на ураження стали саме нападники у камуфляжі, які використовували окрім стрілецької зброї, ще й важку - кулемет ДШК 12,7 мм, а також гранатомети".

Згодом користувач Виталий Глагола оприлюднив відео на своєму каналі Yоutube з камер спостереження у комплексі "Антарес". На 50-хвилиному записі видно машини, які стояли на подвір'ї комплексу  та озброєних бійців, які переміщуються територією.

На початку 46-ї хвилини запису чітко видно, як люди у камуфляжі принесли тіло застреленого чоловіка та  вантажать його у багажник однієї з автівок. 

Як  відомо, у коментарі журналістам нардеп Михайло Ланьо заявив, що не знає людину, яку було застрелено  на його подвір'ї.

На питання, чи це його працівник чи охоронець був застрелений  на його території, він заявив: "Ні, я його не знаю. Як він там оказався -  не знаю. Може, займався спортом, може прийшов поплавати". 

Джерело відео - Mustafa Nayyem

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...