Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Третього фігуранта у справі прокурорів-хабарників відпустили під заставу

Субота, 18 липня 2015, 03:19

Підприємець, який є третім фігурантом у справі хабарників першого заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна та заступника прокурора Київської області Олексія Корнійця, вніс заставу в сумі 3,2 мільйона гривень і був звільнений з-під варти.

Про це з посиланням на інформоване джерело повідомляє УНІАН.

За словами співрозмовника агентства, вказану суму нібито зібрали родичі бізнесмена і перерахували на відповідний державний рахунок.

9 липня Шапакін вийшов під заставу.

Таким чином, зазначив співрозмовник, на сьогоднішній день з трьох фігурантів справи під вартою перебуває лише заступник прокурора Київської області Корнієць, сім'я якого поки ще не зібрала визначену судом суму для внесення застави.

Раніше стало відомо, що генпрокурор Віктор Шокін звільнив прокурорів Шапакіна і Корнійця.

У вівторок стало відомо, що генпрокурор Віктор Шокін і його перший заступник Володимир Гузир здійснюють тиск на слідство та суди для зняття обвинувачень з затриманих чиновників і для переслідування слідчих та прокурорів, які проводили спецоперацію.

У коментарі "УП" Шокін, і його інший заступник Юрій Столярчук запевнили, що не тиснуть на слідчих і жодних кримінальних справ щодо них немає.

Однак ще один заступник Шокіна – Віталій Касько, який також брав участь у спецоперації проти корумпованих прокурорів, підтвердив факт тиску на слідчих і їхнє кримінальне переслідування з боку керівництва ГПУ.

Ввечері вівторка президент Порошенко викликав до себе Шокіна і Сакварелідзе, вони запевнили, що конфлікту немає.

Про деталі конфлікту читайте у статті "Української правди".

Нагадаємо, 5 липня заступник голови слідчого управління Генпрокуратури Володимир Шапакін і заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць були затримані за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування