Шокін звільнив скандальних прокурорів-хабарників

Четвер, 16 липня 2015, 15:40

Генпрокурор Віктор Шокін таки підписав наказ про звільнення з органів прокуратури першого заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна та заступника прокурора Київської області Олексія Корнійця.

Про це  сказано на сайті ГПУ.

Там зазначили, що розслідуванням кримінального провадження за фактом вчинення ними злочину займається управління з розслідування у кримінальних провадженнях стосовно працівників прокуратури, яке підпорядковане заступнику Генерального прокурора  Давіду Сакварелідзе. Процесуальне керівництво у зазначеному кримінальному провадженні здійснює відділ процесуального керівництва у кримінальних провадженнях стосовно працівників прокуратури Генпрокуратури, підпорядковане заступнику Генерального прокурора Віталію Каську.

Нагадаємо, 5 липня заступник голови слідчого управління Генпрокуратури Володимир Шапакін і заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць були затримані за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах.

В результаті обшуку у них вдома і на роботі були вилучені гроші на загальну суму близько 500 тисяч доларів, а також коштовності і зброя.

Суд заарештував обох, а також третього підозрюваного – приватну особу Валерія Гібаленка – на два місяці з можливістю вийти під заставурозміром 3,2 млн гривень.

9 липня Шапакін вийшов під заставу.

У вівторок стало відомо, що генпрокурор Віктор Шокін і його перший заступник Володимир Гузир здійснюють тиск на слідство та суди для зняття обвинувачень з затриманих чиновників і для переслідування слідчих та прокурорів, які проводили спецоперацію.

У коментарі "УП" Шокін, і його інший заступник Юрій Столярчук запевнили, що не тиснуть на слідчих і жодних кримінальних справ щодо них немає.

Однак ще один заступник Шокіна – Віталій Касько, який також брав участь у спецоперації проти корумпованих прокурорів, підтвердив факт тиску на слідчих і їхнє кримінальне переслідування з боку керівництва ГПУ.

Ввечері вівторка президент Порошенко викликав до себе Шокіна і Сакварелідзе, вони запевнили, що конфлікту немає.

Про деталі конфлікту читайте у статті "Української правди".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
09:45
У Кривому Розі − приліт інфраструктурний об'єкт: 3 поранених
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
09:17
Комбінований удар по Україні: сили ППО збили 22 ракети, 2 з яких Х-22 та 14 "Шахедів"
09:14
Внаслідок обстрілів призупинена робота вокзалу у Дніпрі
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
Усі новини...