Адвокат: Врятувати Савченко можна лише під міжнародним політичним тиском

Субота, 25 липня 2015, 10:33

Адвокат української льотчиці, нардепа Надії Савченко Марк Фейгін вважає, що Савченко "засудять і дадуть великий термін, врятувати її вдасться лише під міжнародним політичним тиском".

Про це адвокат українки заявив у Твіттері.

"Дивлюся, напередодні суду над Савченко Кремль запустив стару, добре знайому, пропагандистську машинку: не суд у нас поганий, а адвокати погані. Застерігаю всіх (особливо українців) від ілюзій, які вселяють надію на те, що" суд у всьому розбереться", і, мовляв, Савченко виправдають", - заявив Фейгін.

Він додав, що в Росії "немає незалежного суду, судова система РФ - похідна авторитарної влади, органічний придаток репресивного механізму держави".

"Нинішня судова система модифікувалася від класичного сталінського механізму в бік більше нагадує ранню нацистську Німеччину", - зазначив Фейгін.

"Савченко засудять, дадуть великий термін. І обвинувальний вирок у цій політичній справі не є результатом змагального процесу. Врятувати Надію Савченко вдасться лише під міжнародним політичним тиском, ніякого іншого способу тут немає. Підсумовуючи: не зважайте на проплачене виття з Кремля - саджають адвокати, а не суд", - додав адвокат українки.

Як відомо, з  липня 2014 року депутат України перебуває в Росії під арештом за звинуваченням у пособництві вбивства російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина в Луганській області. Савченко свою провину не визнає.  

13 липня 2015-го Генпрокуратурі Росії повідомили про затвердження обвинувального висновку і направлення в Донецький міський суд Ростовської області кримінальної справи стосовно Савченко.

24 липня Генпрокуратура і ФСВП Росії заявили, що "17 липня 2015 року Надія Савченко етапована плановим залізничним караулом до міста Ростов-на-Дону з прибуттям до місця призначення 25 липня 2015 року. Її утримання буде забезпечено в одному з СІЗО ГУФСВП Росії по Ростовській області".

Захист Савченко не вірить у ствердження російських органів, що вона буде доставлена до СІЗО Ростовської області лише завтра, і вважає це "якоюсь грою". 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...