Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Матіос: Сили АТО вимушені діяти за статутом радянських часів

П'ятниця, 14 серпня 2015, 18:10

У військовій прокуратурі розробляють термінові зміни до військового статуту України, який діє з Радянських часів.

Про це повідомив головний військовий прокурор

"Я переконаний, що найближчими днями на ім'я головнокомандувача і президента Петра Порошенка, а також на ім'я секретаря РНБО буде поданий пакет документів з додатками щодо змін до військового статуту, які необхідно категорично швидко розробити, проголосувати у ВР і закріпити указами верховного головнокомандуючого", - сказав він.

За словами Матіоса, під час ведення бойових дій в Україні Росія користується доктриною гібридної війни, розробленою ще у 2012-2013 роках. В той час, як українські збройні сили досі вимушені користуватися військовим статутом часів СРСР, датованим 1983 роком з внесенням деяких змін у 2005 році.

У зв'язку з цим на думку експертів, яку озвучив Матіос, силам АТО було складно протистояти новій воєнній стратегії РФ. Як приклад він навів ситуацію , коли під час вторгнення сил РФ в серпні 2014 року російські підрозділи "діяли на окремому від незаконних збройних формувань напрямку для уникнення взаємоураження та введення в оману збройних сил України".

"При цьому була використана військова техніка з тактичними позначками, подібними до сил АТО. А крім того, використовувалося маскування та ведення дезінформативних заходів", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...