Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єреван: поліція прогнала протестувальників із центральної вулиці

Неділя, 13 вересня 2015, 03:32

У Єревані поліція відтіснила мітингувальників із проїжджої частини проспекту маршала Баграмяна.

Про це повідомляє BBC.

За повідомленнями російських інформагенцій та місцевих медіа, людей, які відмовилися підкоритися вимогам поліцейських, затримували.

Втім прес-секретар поліції Вірменії Ашот Агаронян, якого цитує агенція "Інтерфакс", вже заявив, що усіх 48 затриманих відпустили після складання актів про адміністративне порушення.

Раніше у правоохоронці заявляли, що за півгодини до початку затримань мітингувальників попередили про необхідність розблокувати дорогу, перейшовши на тротуар або відійшовши до площі Свободи, де і почалася акція.

Активісти громадянського руху "Ні грабунку" відновили протести у п'ятницю, коли учасники мітингу на площі Свободи вирішили організувати ходу проспектом, попрямувавши у бік президентської резиденції.

"Ми прийняли рішення знову вийти на вулицю і боротися всіма законними методами, вимагаючи анулювання рішення про підвищення тарифів. Ми йдемо тільки на анулювання рішення. Підемо до кінця", - заявив активіст руху Максим Саркісян.

Поліція перегородила мітингувальникам шлях, після чого вони влаштували сидячу акцію на проспекті перегородивши рух.

Як відомо, з 19 червня у Вірменії проходила цілодобова акція протесту проти підвищення цін на електроенергію.

23 червня в 4.30 ранку силовики почали атаку на протестувальників. Спочатку поліція застосувала водомети, а потім на штурм пішли правоохоронці в обмундируванні.

Того ж дня, увечері протестуючі прийняли рішення піти з площі Свободи на проспект Баграмяна неподалік від президентської резиденції для продовження сидячого страйку.

Також повідомлялося, що Державна комісія з регулювання суспільних послуг Вірменії не обговорює можливість перегляду рішення про підвищення тарифів на електроенергію з 1 серпня поточного року, незважаючи на масові протести населення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування