Яценюк дав прочуханку екоінспекторам через роботу портів

Середа, 23 вересня 2015, 13:36

Прем'єр Арсенія Яценюк доручив винести догану голові Держекоінспекці, звільнити впродовж доби керівників екоінспекцій Одеської та Миколаївської областей та розглянути питання про порушення кримінальних справ.

Про це він заявив на виїзному засіданні уряду в Полтаві.

Перед цим міністр інфраструктури Андрій Пивоварський розповів, що нова процедура оформлення суден у портах працює, і оформлення судна займає до 15 хвилин.

 "Є одна проблема. У декількох випадках в Миколаївському і Одеському портах. Екоінспекція порушили постанову Кабміну, і інспектори самовільно спробували взяти проби ізольованого баласту, що абсолютно заборонено. Це не гнучка процедура, а чітка заборона", - розповів Пивоварський.

"Другий момент – не перейшли на автоматичний радіологічний контроль,  продовжують в ручному режимі перевіряти судна і з дозиметрами", - додав міністр.

Він також розповів, що одне судно в Миколаївському порту уже кілька днів стоїть завантажене і не може вийти, через незаконну експертизу екоінспекторів.

Яценюк на це запропонував міністру свою "допомогу".

"Пункт перший – керівнику Держекоінспекції винести догану. Пункт другий – даю вам 24 години щоб звільнити керівників екоінспекції в Одесі і Миколаєві. Пункт третій – за матеріалами Мінінфраструктури та МВС розглянути питання про відкриття кримінальних проваджень за зловживання посадовим становищем", - заявив Яценюк.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...