Напад на медиків у Криму "вішають" на батька затриманого оператора ATR

Неділя, 27 вересня 2015, 15:45

За підозрою у збройному нападі на станцію "швидкої" у Сімферополі розшукується 55-річний Бекір Емір-Усеінович Небієв - батько затриманого оператора кримськотатарського телеканалу ATR Ескендера Небієва.

Про це йдеться у повідомленні проросійського видання КримІнформ.

Про можливі мотиви Небієва-старшого не повідомляється. У повідомленні видання також розміщено фото розшукуваного.

 

Разом з тим Крим. Реалії повідомляє, що кримське управління МВС Росії звернулося до громадян за сприянням у розшуку підозрюваного в нападі на станцію "швидкої допомоги"

Перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял підтвердив дані щодо підозрюваного. Він також повідомив, що 26 вересня до нього звернулися представники МВС Криму з проханням сприяти пошукам підозрюваного у скоєнні злочину.

"Ми сповістили по своїх каналах місцеві меджліси Сімферопольського району з проханням повідомити будь-яку інформацію щодо підозрюваного. Важливо, щоб не відбулося ще чого-небудь страшного", – зазначив Джелял.

За версією слідства, 26 вересня до будівлі "швидкої" у Сімферополі увійшов озброєний мисливською рушницею чоловік і здійснив множинні постріли у чотирьох співробітників установи.

Внаслідок стрілянини санітар швидкої допомоги помер на місці події, троє фельдшерів з пораненнями різного ступеня тяжкості були госпіталізовані. Один із постраждалих фельдшерів отримав поранення, від якого згодом помер. Нападник із місця пригоди зник на автомобілі марки "Москвич".

Потерпілого фельдшера прооперували в ніч на 27 вересня, його стан важкий.

Головне управління СК РФ у Криму за фактом вбивства санітара і фельдшера порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого пунктом "а" ч.2 ст.105 КК Росії (вбивство двох або більше осіб) .

Як відомо, 20 квітня у оператора кримськотатарського телеканалу ATR Ескендера Небієва ввечері провели обшук і затримали його в рамках "справи 26 лютого". 22 квітня Київський райсуд Сімферополя заарештував оператора на два місяці.

Небієва звинувачували в організації масових заворушень під час подій 26 лютого 2014 року.

За рішенням суду Небієв утримувався у СІЗО  до кінця червня, після чого був звільнений  під поручительство Муфтія Криму Еміралі-ефенді. 

В рамках розслідування "справи 26 лютого" за підозрою в організації та участі в масових заворушеннях 29 січня був затриманий заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз, який досі перебуває в СІЗО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...