Україна відправила всі документи для екстрадиції Маркова – Петренко

Вівторок, 8 вересня 2015, 21:57

Україна направила всі необхідні документи, щоб запустити процес екстрадиції екс-депутата Ігоря Маркова з Італії.

Про це в ефірі 5 каналу заявив міністр юстиції Павло Петренко.

"Ми зробили всі необхідні процедури, які вимагалися від держави Україна, для запуску процесу екстрадиції та передачі цього громадянина українському правосуддю", - сказав Петренко.

"Відповідні матеріали ми надіслали італійській стороні. Наскільки я знаю, він не звільнений, а поміщений під домашній арешт, і зараз в Італії проходить судовий процес з розгляду матеріалів, які направила Україна", - пояснив він.

За словами міністра, "всі підстави у вигляді доказів, необхідні для того, щоб передати його українській стороні, є".

Як відомо, Марков був затриманий в Італії 12 серпня - він перетнув кордон без візи і з анульованим українським диппаспортом, хоча і знав, що перебуває в міжнародному розшуку.

14 серпня суд Генуї обрав запобіжний захід щодо Ігоря Маркова - утримання під вартою.

Сам Марков під час слухання в апеляційному суді Генуї відмовився від екстрадиції в Україну, оскільки, за його словами, там він є "жертвою політичних переслідувань".

21 серпня суд Генуї змінив Маркову запобіжний захід і перевів його з в'язниці під домашній арешт. Обов'язковою умовою було те, що за межами в'язниці Марков буде носити електронний браслет. Однак виявилося, що в Італії не вистачає пристроїв для всіх ув'язнених.

Посольство РФ в Італії звернулося до міністерства юстиції країни з проханням випустити Маркова під домашній арешт без браслета. 31 серпня Апеляційний суд Генуї відхилив це прохання і постановив, що Марков залишатиметься у в'язниці.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...