Експертиза підтвердила свідчення Дадаєва у справі Нємцова

Вівторок, 13 жовтня 2015, 04:35

Експертизи у справі про вбивство Бориса Нємцова підтвердили свідчення головного фігуранта Заура Дадаєва.

Про це пише "Коммерсантъ".

Під час дачі первинних свідчень, від яких він потім відмовився, Дадаєв розповів, що 27 лютого він наздогнав Нємцова і його супутницю, а потім, перебуваючи "приблизно в п'яти метрах від них", тричі вистрілив опозиціонеру в спину. Потім, коли Нємцов впав і спробував підвестися, він зробив ще два-три постріли, а потім зник на автомобілі ZAZ.

Експерти встановили, що політик дійсно загинув від шести вогнепальних поранень, які були нанесені з "неблизької відстані". Положення жертви під час стрілянини змінювалося. Експерти також вважають, що розташування ран на тілі Нємцова відповідають версії обвинуваченого - кілька куль потрапили в спину, решта - в лівий бік.

Балістична експертиза підтвердила ідентичність патронів, використаних при вбивстві Нємцова, тим, які вилучили в квартирі, що належить матері Дадаєва в Інгушетії. Патрони були вироблені Юрюзанським механічним заводом в 1986 році.

Адвокат Дадаєва Шамсудін Цакаєв вважає висновки ситуаційної експертизи необгрунтованими. Він зазначив, що попередня, медико-криміналістична експертиза не відповіла на запитання про розташування кілера і жертви. Крім того, захисник припустив, що необхідні патрони опинилися в квартирі Дадаєвих, щоб СКР було легше довести причетність Дадаєва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування