МЗС назвало свавіллям заборону сестрі Савченко їздити до Росії

Вівторок, 13 жовтня 2015, 23:11

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з забороною в'їзду до Росії Вірі Савченко - сестрі української льотчиці, яку утримують в Росії.

Про це йдеться у заяві МЗС.

"13 жовтня 2015 року під час проходження прикордонного контролю при поверненні в Україну в пункті пропуску "Чертково-Мілове" співробітниками російської прикордонної служби було повідомлено про заборону на в’їзд до РФ терміном до 1 вересня 2020 року Вірі Савченко, сестрі незаконно утримуваної в Росії Надії Савченко", - нагадали у відомстві.

"Заборона на в’їзд Вірі Савченко як одному з ключових свідків, заявлених захистом у справі її сестри, є свідченням заздалегідь спланованих намірів РФ – провести розправу над невинною жертвою агресивної політики Кремля Надією Савченко", - вважають в МЗС.

"Такі дії російської сторони є грубим і демонстративним порушенням процесуальних прав Віри Савченко та її сестри Надії і спрямовані на подальше вчинення тиску на Надію Савченко", - зазначили у відомстві.

"Зазначений крок виходить за межі права та моралі і підтверджує замовний характер кримінального переслідування незаконно утримуваної в РФ Надії Савченко", - сказано у повідомленні.

МЗС України вимагає від російської сторони "припинити свавілля щодо народного депутата України Надії Савченко та членів її сім’ї, забезпечити негайне звільнення Надії Савченко та повернення її на Батьківщину".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування