Одеський міськвиборчком не дозволив Ківалову знятися з виборів

Четвер, 15 жовтня 2015, 11:46

Одеська міська виборча комісія залишила без розгляду заяву Сергія Ківалова про зняття його кандидатури з виборів мера Одеси у зв'язку з подання її після визначеного законом терміну.

Про це "Українським новинам" повідомив заступник голови Одеського міськвиборчкому Юрій Качур.

"Вчора відбулося засідання міської виборчої комісії, на якому було розглянуто заяву Ківалова. Рішення, а саме проект постанови комісії, було залишити заяву без розгляду. Згідно із законом, заява повинна надійти не пізніше 5 жовтня, це був останній день, а вона надійшла пізніше. Тому ми заява Ківалова залишили без розгляду", – сказав він.

Як відомо, Ківалов заявив про зняття своєї кандидатури з виборів 10 жовтня.

"Я знімаю свою кандидатуру з виборів мера. Не можу, не маю морального права допустити, щоб пролилася чиясь кров", – заявляв він тоді.

До цього, 9 жовтня невідомий кинув гранату у двір приватного будинку в Одесі, де проживає Ківалов. У результаті вибуху були пошкоджені вікна в будинку, а на газоні залишилася воронка. Нікого з членів його родини вдома не було, тож постраждалих немає.

Одеський губернатор Міхеіл Саакашвілі вважає, що Ківалов намагався зняти свою кандидатуру через порушені проти нього кримінальні справи.

Раніше Комітет виборців України також заявляв, що Ківалов не зможе зняти свою кандидатуру.

41 кандидат претендує на посаду мера Одеси на виборах 25 жовтня. Кандидатом від влади є радник Саакашвілі Саша Боровик.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...