СК РФ заявляє, що Сашко Білий воював у Чечні разом з Яценюком

Середа, 21 жовтня 2015, 22:52

Глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін заявив, що участь прем'єра Арсенія Яценюка у бойових діях проти російських військовослужбовців у Чечні підтверджується словами одного з лідерів "Правого сектора" Олександра Музичко, убитого торік.

Про це Бастрикін заявив в середу в Москві на науково-практичній конференції в Клубі воєначальників РФ у Військовій академії Генштабу Збройних сил Росії, пише російський "Інтерфакс".

"У нас є задокументована заява Сашка Білого, під керівництвом якого Яценюк воював в 1994 році проти федеральних сил і якого знищили свої ж, тому що у нього був дуже довгий язик", - сказав глава СК РФ.

"Він (Білий) тоді в Чечні заявив своїм соратникам, що "якщо ми переможемо в Чечні, то ми й Україну візьмемо в свої руки", - заявив Бастрикін.

Один з лідерів "Правого сектора" Олександр Музичко на прізвисько Сашко Білий був убитий під час спецоперації МВС України навесні 2014 року.

Про участь нинішнього прем'єра України Яценюка у бойових діях проти російських військовослужбовців у Чечні в 1990-і роки Бастрикін вперше заявив на початку вересня.

Згідно із біографією Яценюка, у 1991 - 1996 роках він навчався у Чернівецькому національному університет імені Юрія Федьковича на юридичному факультеті та паралельно у 1992 – 1997 роки був президентом юридичної фірми "ЮРЕК-ЛТД" у Чернівцях.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування