ВР проголосує за можливість провести вибори в Маріуполі і Красноармійську

Неділя, 25 жовтня 2015, 16:47

На наступному пленарному тижні Верховна Рада проголосує за законопроект для можливості провести місцеві вибори в Маріуполі та Красноармійську.

Про це на брифінгу у неділю, 25 жовтня, заявив заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко.

Він заявив, що 26 жовтня відбудеться засідання Ради коаліції, на якому буде ініційовано напрацювання законопроекту про проведення виборів в Маріуполі та інших містах, де вони не відбулися. 

За словами Кононенка, наступного тижня депутати напрацьовуватимуть цей законопроект.

"На найближчому пленарному тижні ми проголосуємо його в 1 і 2 читанні і в цілому", - зазначив Кононенко.

Він наголосив, що ВР не буде збиратися позачергово та додав, що багато депутатів з різних фракцій задіяні у виборчому процесі на місцях, і до  28 жовтня вони будуть працювати у виборчих штабах в регіонах.

Конененко також додав, що "позиція наша в тому, щоб в дату другого туру виборів мерів - 15  число наступного місяця (листопада), вибори в тих містах, де не відбулися, мають відбутися, і громадяни повинні обрати своїх депутатів на місцях", повідомляє УНІАН.

Як відомо, президент Петро Порошенко заявив, що чекає від Верховної Ради змін до законодавства, які дозволять провести вибори в Маріуполі, які так і не розпочалися 25 жовтня.

Глава ЦВК Михайло Охендовський заявив, що голосування у Маріуполі та Красноармійську (Донецька обл.) ще може відбутися протягом 25 жовтня, і навіть якщо бюлетені будуть прийняті членами міського виборчкому і дільниці відкриються о 18:00, вибори можуть бути визнані такими, що відбулися. 

Ввечері 25 жовтня за підсумком засідання ЦВК зобов'язала Красноармійську міську територіальну виборчу комісію негайно передати бюлетені на виборчі дільниці і розпочати голосування у місті.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування