Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд у справі Савченко допитав розшукуваного Україною майора

Четвер, 29 жовтня 2015, 14:42

Донецький міськсуд Ростовської області РФ у справі Савченко допитав свідка обвинувачення майора Медведєва, розшукуваного Україною за співучасть у викраденні Савченко.

Олександр Медведєв - слідчий, який 23 червня передав Савченко поліцейському Сазонову для того, щоб той заселив її в готель "Євро", пише Медиазона.

При цьому адвокати Савченко просили суд для всебічного розгляду справи долучити документи Генпрокуратури України.

Згідно з документами, Медведєва підозрюють у співучасті у викраденні Савченко. Адвокат Фейгін нагадав, що існує договір між Росією і Україною від 1993 року, який дозволяє використовувати документи цих двох країн у судочинстві. Проте суд відмовив.

Крім того, в четвер суд допитав фактичного власника готелю "Євро", де утримували Савченко, та його доньку, на яку оформлено готель. Як з'ясувалося в ході допиту, вони поселили Савченко без документів на прохання силовиків. За перебування їм так і не заплатили від 10 000 рублів (3500 грн) до 20 000 рублів. Свідки заявили, що не знали про те, що в готелі мешкає Савченко. Вони сказали в суді, що відомості про нових постояльців вони заносять до зошита, але зошит з боргом Савченко, як і журнал відвідувачів, вони знищили.

Савченко звинуватила їх у брехні. "Ви брешете, що не знали, що я там проживаю під утриманням співробітників ФСБ. Ви зазнали значних збитків, тому що я жила там сім днів, а годували ви від двох до чотирьох людей", - сказала Савченко.

Крім того, адвокат Савченко Ілля Новиков у своєму Twitter написав, що навряд чи захист обійдеться без клопотання про відвід суду. При цьому у нього немає сумніву, що суд його відхилить.

Нагадаємо, раніше свідок звинувачення заявив, що безкоштовно підвіз Савченко і подарував їй на перший випадок 15000 рублів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування