Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністр оборони Вірменії: Ситуація на кордоні з Азербайджаном напружена

Понеділок, 5 жовтня 2015, 11:40

Ситуація на вірмено-азербайджанському кордоні й лінії зіткнення військ самопроголошеної Нагірно-Карабаської Республіки й Азербайджану стабільно напружена.

Про це заявив міністр оборони Вірменії Сейран Оганян у понеділок журналістам у рамках міжнародного форуму з питань миротворчої діяльності, повідомляє "Інтерфакс".

"Прикордонна ситуація продовжує залишатися стабільно напруженою. Минулої ночі було порівняно спокійніше, крупнокаліберної зброї й мінометів з боку супротивника не застосовувалося", - сказав він.

"Ситуація повністю контролюється нашими військами. Солдат, який стоїть на передовій лінії, повністю виконує поставлені перед ним завдання", - заявив міністр оборони Вірменії.

Виступаючи на форумі, Оганян сказав, що Вірменія вносить суттєвий вклад у міжнародну миротворчу діяльність.

"Ми не з чуток знаємо про важливість миру. Попри напружену ситуацію на наших кордонах попереджувальні й каральні заходи у відповідь на дії Азербайджану, Вірменія послідовно розбудовує миротворчу складову ЗС", - завив він.

Між тим, у прес-службі "Міноборони" невизнаної "Нагірно-Карабаської республіки" (НКР) повідомили, що в минулі вихідні число порушень режиму перемир'я ЗС Азербайджану скоротилося.

"Зареєстровано понад 150 випадків порушення Азербайджаном режиму перемир'я, здійснено близько 1500 пострілів", - зазначили там.

А прес-служба Міністерства оборони Азербайджану в понеділок заявила, що вірменські військові порушили за минулу добу режим припинення вогню на лінії зіткнення сил 87 разів, використовуючи, у тому числі 60- і 82-міліметрові міномети й крупнокаліберні кулемети.

У відомстві стверджують, що вірменські військові обстріляли азербайджанські позиції як із території Вірменії, так і "НКР". З урахуванням оперативної обстановки ЗС Азербайджану завдали по ворожих позиціях 109 вогневих ударів, додали в прес-службі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування