Суд над Савченко відмовився видалити із зали слідчого, який міг підказувати свідкам

Понеділок, 16 листопада 2015, 14:47

Російський слідчий Дмитро Маньшин, який раніше засвітився у фальсифікації матеріалів справи Надії Савченко, присутній при допиті "потерпілих", суд відмовився вивдаляти його із залу.

Про це пише в понеділок Медіазона.

Один з адвокатів Савченко Ілля Новіков прийшов у Басманний суд Москви, звідки ведеться сеанс відеозв'язку з "постраждалими".

Захист Савченко зазначає, що "є лукавство" в тому, що в залі суду присутній слідчий, який вів справу. Адвокат Полозов припускає, що Маньшин міг якось знаками показувати свідкам, що говорити, а що ні.

"Ми не знаємо, що відбувається по той бік екрану. Хто там знаходиться, я не знаю.. Виникає ситуація, що у нас відкритий процес, будь-хто може бути присутнім... Наша позиція: Маньшин брав участь у її викраденні, її утриманні, він фабрикував документи", - підкреслив адвокат Марк Фейгін.

До адоката Новікова підійшов пристав і спробував вивести його із залу.

Після цього суддя попросив пристава залишити адвоката у спокої. Новіков також попросив вивести Маньшина із залу.

"Я прошу вас мати на увазі, що в будівлі Басманного суду перебуває слідчий Дмитро Маньшин. Цю людину, як ми клопотали, мають викликати як свідка. Відповідно до 288 статті КПК свідки повинні бути видалені із залу суду. Прошу вас дати відповідне розпорядження", - сказав адвокат.

Прокурор проти і каже, що захист занадто вільно трактує КПК. Суддя відмовив захисту Савченко в задоволенні клопотання.

Допит оператора ВГТРК Денисова продовжили.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування