Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ймовірного організатора вбивства Нємцова будуть шукати в ОАЕ

Вівторок, 17 листопада 2015, 05:18

Колишнього військовослужбовця внутрішніх військ МВС РФ Руслана Мухудінова, підозрюваного в організації вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова, шукатимуть в Дубаї.

Про це пише "Комерсант".

Як пише газета, 16 листопада Слідком РФ подав клопотання до суду про заочний арешт Мухудінова, а це говорить про те, що спроби зловити зниклого екс-військового на батьківщині, в Чечні, не увінчалися успіхом. Мухудінова вже оголосили в міжнародний розшук, а шукати будуть в першу чергу в Дубаї, в якому давно живуть його дружина і діти.

Мухудінов один час жив із сім'єю в Дубаї, в якому купив і займався бізнесом, допомагаючи вихідцям з Росії інвестувати свої кошти. Проте вже через три роки через якісь фінансові проблеми він був змушений повернутися в Росію і влаштуватися водієм до Руслана Геремеєва, який займав до недавнього часу посаду командира одного з батальйонів полку внутрішніх військ МВС РФ "Север".

Після звільнення Геремеєва зі служби в кінці минулого року і його переїзду до Москви разом з колишнім військовим в столицю переїхали його водій Мухудінов і ще двоє екс-бійців "Севера" - Заур Дадаєв і Беслан Шаванов. Всі вони, крім командира, надалі стали обвинуваченими у вбивстві Нємцова.

Затримати при цьому вдалося тільки одного Дадаєва. На допиті він заявив, що вбивство політика йому замовив якийсь Русік. Надалі Дадаєв відмовився від свідчень, однак і цієї його фрази вистачило для виникнення підозр на адресу Мухудінова. Тим часом водія, як, втім, і самого відставного майора Геремеєва, слідству знайти так і не вдалося.

Газета пише, що перспектива розшуку та затримання Мухудінова в Дубаї цілком реальна - Росія і ОАЕ в листопаді минулого року уклали договір про правову допомогу, що передбачає, зокрема взаємну видачу підозрюваних і звинувачених у кримінальних справах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування