Касько: поки генпрокурор проводить стільки часу в АП, ми Європу не збудуємо

Вівторок, 17 листопада 2015, 16:07

Генпрокурор має стати справді незалежним, а не виконувати політичну волю Адміністрації президента.

Про це в інтерв'ю "Українській правді" заявив заступник генпрокурора Віталій Касько.

Він визнав, що після гучного конфлікту щодо справи "діамантових прокурорів" у нього напружені стосунки з Віктором Шокіним.

"Ми не спілкуємося. Він вимагав від мене написати рапорт на звільнення, я сказав, що він мене не призначав, і я звільнятися за власною ініціативою не збираюся", - розповів Касько.

"Я ще у липні мав намір піти. Як тільки побачив реакцію всім відомих людей на справу "діамантових прокурорів", я зрозумів, що ніхто з корупцією боротися не буде, я би пішов, але ті люди, яким я особисто гарантував, що ми починаємо боротися з корупцією, і що вони повністю захищені, їх просто закатають в асфальт", - додав він.

За словами Каська, зараз про реальну позицію президента щодо боротьби з корупцією можна буде судити із ситуації навколо звільнення першого заступника голови СБУ Трепака.

"Якщо президент задовольнить рапорт про звільнення першого заступника голови СБУ Трепака, це розставить всі крапки над "і". Всі все остаточно зрозуміють. Тоді немає що робити і в такій прокуратурі за такої системи координат", - сказав Касько.

На запитання, у чому головна помилка Шокіна на посту генпрокурора, Касько сказав:

"До того часу, як генпрокурор буде проводити так багато часу в Адміністрації президента, до того часу ми ні європейської держави, ні європейської прокуратури не побудуємо. Це можна не "не для запису". Мені втрачати немає чого".

"Будь-який генпрокурор починає робити не так, якщо він починає виконувати вказівки когось з керівництва держави. Якщо генпрокурор не є незалежним, то це не європейська держава і не європейська прокуратура", - вважає заступник генпрокурора.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування