Адвокат: Обвинувачення не спростувало алібі Савченко

Понеділок, 23 листопада 2015, 16:31

Обвинувачення не змогло спростувати алібі незаконно утримуваної української депутатки Надії Савченко, яке базується на даних мобільного оператора.

Про це у своєму Twitter повідомив адвокат Савченко Ілля Новіков.

За його словами, дані мобільного білінгу свідчать, що на момент обстрілу, від якого загинули російські журналісти, Савченко була уже в полоні.

"Телефони Савченко до 11:40 ловилися південними секторами вишок, які стоять в Луганську. Не північними. Вона вже була в полоні до обстрілу", - написав Новіков.

Під час допиту фахівець з російської мобільної компанії МТС заявив, що білінгу не можна повністю довіряти, "оскільки бувають помилки при монтажі".

Водночас Новіков пояснив, що "навіть якщо найближча вишка зіпсована, наступна все одно ловитиме вас на свій південний сектор, якщо ви від неї на південь".

Він зумів добитись від представника МТС, що "за наявності звіту мобільного оператора щодо усіх вишок в секторі (а він у нас є) можна звести ймовірність до нуля".

Як відомо, у Росії Савченко звинувачують у тому, що вона була коректувальницею вогню артилерії під час обстрілу, в ході якого загинули російські журналісти на північ від Луганська.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування