У БПП на фракції стався великий скандал

Вівторок, 24 листопада 2015, 09:02

На засіданні фракції БПП в понеділок ввечері група депутатів звинуватила частину керівництва фракції в корупції та організації інформаційних провокацій.

Про це "Українській правді" розповіли декілька депутатів фракції.

За словами співрозмовників, все почалося з виступу Віктора Чумака, який сказав, що замовником інформаційної кампанії проти нього є заступники голови фракції БПП Ігор Кононенко і Сергій Березенко, які разом з заступником керівника фракції НФ Сергієм Пашинським розгорнули проти нього піар-кампанію.

"Це не солідарність, а кругова порука, не фракція, а мафіозний клан", сказав Чумак.

За словами Чумака, це робиться для того, щоб він не став членом Нацагентства запобігання корупції. Водночас Чумак сказав, що не піде з фракції, натомість запропонувавши йти тим, хто займається корупцією.

Кононенко все заперечував і сказав, що сам є жертвою "ТСН", а тепер від Чумака чує аналогічні звинувачення.

За словами іншого співрозмовника, Чумак також обурювався, що фракція займається бізнесом, а не політикою.

При цьому Кононенко фактично визнав, що кампанія проти заступника генпрокурора Віталія Каська ведеться з відома влади: "Ті люди, які зараз боряться з корупцією, давайте дивитися, на яких машинах вони їздили 5 років тому, в яких квартирах живуть". Як відомо, Каська намагаються не допустити до посади спеціалізованого антикорупційного прокурора.

Депутат Ольга Богомолець звинуватила заступника керівника фракції Олександра Третьякова і його соратника Загорія в тому, що вони заробляють на тендерах у фармацевтичній галузі, а також збирали підписи за її відставку.

Також вона сказала, що Олександра Павленко як перший заступник міністра є висуванцем їхнього клану.

У свою чергу Третьяков звинуватив Богомолець у лобіювані російських виробників. Він також звинуватив Березенка в тому, що він ділить голів обласних рад "на колінці", бо БПП – "це не партія, а проект".

У свою чергу, депутат Владислав Голуб нагадав, що Бродський "поливав його брудом" на виборах у Черкаській області, але керівництво фракції на це ніяк не реагувало.

Сергій Лещенко сказав, що всі рішення у фракції приймаються на Банковій, яка в змові з Яценюком розподілила всі державні потоки: Ощадбанк відійшов Яценюку, Ексімбанк – Порошенку, Центренерго – Порошенку, титанова галузь – Яценюку тощо.

Наталія Новак сказала, що вона бореться з незаконною забудовою на Микільській Слобідці в Києві, але всі їй вказують, що цей об'єкт "кришує" Кононенко.

Також лунало багато критики на адресу Сергія Березенка за його заяву про те, що депутати не живуть на саму зарплату. Березенко був змушений вибачитися на фракції.

Юрій Луценко закликав не драматизувати ситуацію та сказав, що вибір зараз дуже простий – або в парламенті буде коаліція Порошенка, або коаліція Коломойського.

У свою чергу Світлана Заліщук сказала, що депутати БПП не можуть бути однією командою, оскільки сповідують різні цінності - хтось прийшов до парламенту заради збагачення, а хтось - щоб змінювати країну.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News