Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Самопоміч": Президент взяв відповідальність за ситуацію в Кривому Розі

Вівторок, 24 листопада 2015, 10:07

В "Самопомочі" заявляють, що президент Петро Порошенко взяв на себе політичну відповідальність за ситуацію в Кривому Розі.

Про це з трибуни парламенту заявив нардеп від "Самопомочі" Семен Семенченко.

За його словами, в понеділок проходила зустріч депутатів від фракції з президентом.

"Президент України після зустрічі взяв на себе політичну відповідальність за те, щоб результати голосування громадян відповідали реальному волевиявленню", - заявив він.

При цьому Семенченко заявив, що на вівторок збирають бюджетників з усіх точок Кривого Рогу.

"Вони звозяться автобусами з усього міста. А по комунальним ЗМІ розкручується історія про нібито підпал Міськради і про нібито рейдерів, які намагаються захопити владу в місті", - заявив Семенченко.

"Я звертаюся до депутатів від Опоблоку, щоб вони припинили розхитувати ситуацію в місті, тому що саме це ми бачили на Донбасі", - заявив він.

Семенченко також повідомив, що в середу в Дніпропетровську відбудеться суд, на який "Самопоміч" запросила послів США, Великобританії і Канади.

Він також запросив депутатів приїхати в Кривий ріг у неділю, у ВР створити робочу групу з ситуації в місті.

Як відомо, 16 листопада, у понеділок, міський виборчком оголосив переможцем виборів у Кривому Розі чинного мера Юрія Вілкула. 

На сайті ЦВК теж з'явилася інформація про перемогу представника "Опозиційного блоку".

Згідно з інформацією, за Вілкула проголосувало 49,25% виборців, за кандидата в мери від партії "Самопоміч" Юрія Милобога - 48,83% виборців.

При цьому Юрій Милобог заявляє про фальсифікації на певних дільницях одного з районів. У 6 з 7 районів лідирує Милобог і лише в одному - Вілкул. При цьому розрив становить 752 голоси.

В "Самопомочі" заявляють, що під час виборів на кількох дільницях були вкидання і каруселі.

У вівторок, 17 листопада, сотні людей прийшли під будівлю, де ТВК мала розглянути скарги Милобога, щоб висловити незадоволення визнанням Юрія Вілкула міським головою.

У середу, 18 листопада, у Кривому Розі відкрили сесію міської ради та представили новим очільником міста Юрія Вілкула, попри те, що скарги Милобога розглянуті не були.

Депутат "Самопомочі" Ярослав Маркевич заявляв, що члени виборчої комісії, які представляють демократичні сили, голосують за відхилення скарг про порушення на виборах мера у Кривому Розі.

Як відомо, "Батьківщина" розпустила свою фракцію у Кривому розі через те, що її члени взяли участь у першому засіданні Криворізької міської ради, на якому попри незавершений підрахунок голосів мером було оголошено Юрія Вілкула.

З тих самих причин лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що розпустить міську організацію політсили у Кривому Розі.

Окрім того, БПП закликав до перерахунку голосів у Кривому Розі, а "Народний фронт" обіцяв замінити своїх представників у міській виборчій комісії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: