НФ просить коаліцію запропонувати нових підлеглих Яценюку

Вівторок, 24 листопада 2015, 10:36

Депутат від "Народного фронту" Максим Бурбак заявляє, що фракція бачить прем'єром лише Арсенія Яценюка, але готова на переформатування уряду.

Про це він заявив з трибуни парламенту.

"Вчора відбулося засідання фракції, на якому всі одноголосно  підтримали на посаді прем'єра лише Арсенія Яценюка. Ми не підтримуємо жодної іншої кандидатури", - наголосив він.

"Уряд на чолі з Яценюком працює в найскладніші роки незалежності. Яценюк - єдиний з прем'єрів свідомо пожертвував своїм рейтингом і йшов на непопулярні кроки. Його роботу високо оцінили міжнародні фінансові інституції, наші європейські і американські партнери. Україна змогла уникнути банкрутства і вистояти у вкрай важкій ситуації агресії Росії", - сказав він.

"Якщо парламент готовий розглянути питання недовіри уряду – це його конституційні повноваження. Президент також має право внести резолюцію недовіри. Прем'єр прийме будь-яке рішення парламенту.

При цьому він зазначив, що Яценюк ще кілька місяців тому просив партнерів по коаліції подати кандидатури для заміни в Кабміни, "для переформатування і посилення кабміну". "але жодної пропозиції не надійшло. Тому пропонуємо ще раз фракціям від коаліції запропонувати свої кандидатури", - зазначив він.

Бурбак також запропонував провести раду коаліції у президента і відверто обговорити перезавантаження уряду і план дій коаліції на найближчий час.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News