Філатов склав присягу мера Дніпропетровська перед напівпорожнім залом

П'ятниця, 27 листопада 2015, 10:35

Депутат Верховної Ради Борис Філатов склав присягу мера Дніпропетровська і отримав відповідне посвідчення на першій сесії Дніпропетровської міської ради VII скликання.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Агентство зазначає, що під час церемонії були присутні як противники Філатова, які кричали "Ганьба!" через те, що він досі не склав мандат депутата Ради, так і прихильники, які скандували ім'я новообраного мера.

У свою чергу "Інтерфакс-Україна" повідомляє, що більшість депутатів при цьому вийшли з залу – з 64 депутатів у залі залишився 21. Лідер партії "Громадська сила" Загід Краснов пояснив журналістам, що Філатов обраний мером, однак він не повинен вступати на посаду з порушенням закону – маючи мандат народного депутата.

"Не повинен мер Дніпропетровська починати роботу з порушення закону. У Філатова сьогодні два мандати. Після того, коли Верховна Рада прийме рішення, і Філатов перестане бути народним депутатом, тоді він отримає запис у трудовій книжці і приїде на сесію Дніпропетровської міської ради, на якій він прийме присягу", – сказав Краснов.

Як відомо, Філатов подав у Раду заяву про складення мандата, однак депутати у четвер відмовилися її задовольнити – за це проголосували тільки 207 депутатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування