Убитий в Києві "диверсант" був колишнім розвідником ПС

П'ятниця, 11 грудня 2015, 00:38

Ліквідований в ході спецоперації СБУ 10 грудня "диверсант" це 50-річний Олег Мужчиль, який  був екс-розвідником ДУК "Правий сектор".

Про це волонтер Роман Синіцин повідомив на сторінці в Facebook.

"Намагаюсь зрозуміти хоча-б щось по "ліквідації російського ДРГ" вранці на Оболоні. З двома 200 і двома 300. Один з вбитих виявився легендарним Сергій Аміров. (справжнє ім'я Олег Мужчиль, він же "Лєснік"), якого тісно пов'язують з націоналістичним донецьким підпіллям часів початку конфлікту", - написав він.

За словами Синіцина, раніше Мужчиль був розвідником в "Правом секторі".

"Він пішов з розвідки ДУК ПС через те, що погляди на подальшу боротьбу кардинально розійшлись з керівництвом. Відкрито називав Яроша порохоботом", - зазначив волонтер.

Намагаюсь зрозуміти хоча-б щось по "ліквідації російського ДРГ" вранці на Оболоні. З двома 200 і двома 300. Один з вбити...

Posted by Роман Сініцин on 10 декабря 2015 г.

При цьому в "Правому секторі" повідомили, що їм невідомо чи дійсно вбитий бійцями "Альфи" був Олегом Мужчилем.

"Нам невідомо, чи справді вбитий бійцями Альфи людина був Олегом Мужчилем", - йдеться в заяві.

У "Правом секторі" відзначили, що Мужчиль перебував у структурі ПС, але 31 серпня 2015 року він офіційно заявив, що припиняє зв'язки з добровольчим корпусом.

"З 31 серпня Олег Мужчиль не має відношення до ПС", - зазначили в "Правом секторі".

Також в ПС підкреслили, що їм невідомі подробиці затримання групи диверсантів, причетність до яких приписують убитому. У ПС припускають, що ДРГ дійсно могла готувати якісь радикальні заходи проти представників влади, але відзначають, що це лише припущення.

Як пише ЛІГА.net, в спецслужбах стверджують, що вбитий неодноразово приїжджав на територію РФ, використовував три паспорти на різні прізвища. "Він був 100% -м ФСБшником", - повідомили в спецслужбах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування