Кириленко: Треба рухатись уперед, а не жити колективною "Іронією судьби"

Четвер, 24 грудня 2015, 10:30

Міністр культури віце-прем'єр з гуманітарних питань В'ячеслав Кириленко закликає українців рухатись уперед, а не жити весь час колективною "Іронією долі".

Про це він пише у четвер у своєму блозі на "Українській правді".

"Треба рухатись уперед, а не жити весь час колективною "Іронією судьби" і ностальгія мине, я вас запевняю", - пише Кириленко.

Міністр зазначає, що у зв'язку з нагадуванням Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про існування заборонених фільмів, на телебаченні вийшло декілька "апокаліптичних" сюжетів та блогів про "заборону Іронії судьби".

"Є великі актори, але якщо вони публічно висловлюють неповагу до нашої країни, то тим самим, у першу чергу, вони демонструють неповагу до свого українського глядача. Якого вони, унаслідок цього, неминуче і стрімко втрачають. Особливо серед молоді", - пише Кириленко.

"Разом з тим, є дійсно великі фільми, зняті у совєтську епоху, які при цьому є справжньою "антирадянською агітацією"", - зазначає міністр.

Однак через теперішню позицію одного-двох акторів, Держкіно за законом має скасовувати прокатні посвідчення.

Кириленко нагадав, що парламент 8-го скликання ухвалив "Закон про захист інформаційного телерадіопростору України".

Згідно цього закону СБУ вносить, а Мінкультури зобов'язане оприлюднити список діячів культури, що становлять загрозу національній безпеці.

Зокрема Мінкульт оприлюднив оновлені списки у четвер.

Міністр зазначає, що депутати можуть внести поправки і не поширювати дію деяких норм, приміром, на фільми, що зняті до 24 серпня 1991 року.

Водночас Кириленко підкреслює головне завдання – знімати власне конкурентноспроможне і популярне кіно.

За його словами, уряд додатково збільшує цього року підтримку на виробництво українського кіно до 270 мільйонів гривень.

"У парламенті лежить готовий проект закону про державну підтримку кінематографії, підтриманий усією професійною телекіноспільнотою: його можна і треба голосувати бодай у першому читанні уже сьогодні!", - закликав міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News