Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У ГПУ заявили, що Шокіна не кликали в Раду з питання арешту Клюєва

П'ятниця, 25 грудня 2015, 19:47

У Генпрокуратурі заявили, що главу відомства Віктора Шокіна не запрошували до Верховної Ради для участі у розгляді подання на затримання та арешт позафракційного народного депутата Сергія Клюєва.

Прес-служба відомства повідомила, що в п'ятницю окремі ЗМІ з посиланням на депутата "Народного фронту" Леоніда Ємця поширили неправдиву інформацію про нібито зрив голосування за затримання і арешт депутата Сергія Клюєва з причини відсутності на засіданні Ради генпрокурора.

"ГПУ уповноважена поінформувати, що подання на арешт Сергія Клюєва було здійснено Генпрокуратурою в повній відповідності до встановленої процедури. Одночасно повідомляємо, що Верховна Рада жодним способом не повідомляла в ГПУ про внесення цього питання до порядку денного і не запрошувала генерального прокурора до участі в її розгляді в сесійній залі", - сказано в повідомленні.

Як відомо, перший заступник керівника регламентного комітету ради Павло Пинзеник заявив, що Верховна Рада в четвер, 24 грудня, готова розглянути питання про надання згоди на затримання та арешт Клюєва.

Перед цим народний депутат з фракції "Народний фронт", член колегії МВС Антон Геращенко повідомив, що регламентний комітет Верховної Ради розглянув подання генпрокурора Шокіна на затримання та арешт депутата Клюєва.

Генпрокурор Шокін 16 червня 2015 року вніс до парламенту подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Клюєва в рамках нового кримінального провадження стосовно нього.

Однак через двотижневі роздуми регламентного комітету парламентарій сховався від правоохоронців.

На початку листопада стало відомо, що Генпрокуратура відкликала зазначене подання у зв'язку з необхідністю його доопрацювати.

На початку грудня до Верховної Ради надійшло нове подання генпрокурора на затримання та арешт Клюєва, спікер парламенту Володимир Гройсман направив його в регламентний комітет.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування