Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати просять перевірити суддю, який визнав невинуватим мера Дебальцевого

Середа, 13 січня 2016, 08:41
Володимир Проценко
politrada.com

Народні депутати просять Вищу кваліфікаційну комісію суддів перевірити дії судді Костянтинівського міськсуду, який не побачив причетності мера Дебальцевого Володимира Проценка до сепаратистського "референдуму" 2014 року.

Відповідне звернення за підписом 9 парламентарів оприлюднив депутат Мустафа Найєм у Facebook.

Найєм зазначив, що Проценка було обрано мером від Комуністичної партії України.

Згідно з матеріалами справи, 5 травня Проценко виніс на розгляд міськради питання про виділення приміщень для проведення в місті так званого "референдуму" про державну незалежність самопроголошеної "Донецької народної республіки" і закликав, тим самим, до зміни кордонів України. 

Експерт СБУ, який вивчив стенограму того засідання, підтвердив, що Проценко закликав проголосувати за винесення на розгляд сесії питання про "референдум" 11 травня 2014 року.

Однак 22 грудня 2015 року суддя Костянтинівського міського суду Мироседа А. І. вирішив, що в діях Проценка був відсутній склад кримінального правопорушення, й визнав його невинуватим.

"Вочевидь, у нас із костянтинівським суддею різне розуміння Кримінального кодексу й міри винуватості мера, який виділяв приміщення на референдум про відділення частини території країни", - зазначив Найєм.

"Ми вважаємо винесене рішення несправедливим, а суддю таким, що порушив закон і присягу судді. Із чим і звернулися до Вищої кваліфікаційної комісії суддів", - додав він.

Сегодня проездом из Северодонецка в Мариуполь снова был Краматорске. Каждый раз, когда приезжаю по центральной улице это...

Posted by Mustafa Nayyem on Tuesday, January 12, 2016

Сам Проценко раніше провину не визнавав. За його словами, вранці 5 травня 2014 року поблизу будівлі виконкому близько 400 осіб вимагали проведення сесії, погрожуючи захопленням виконкому й інших адмінбудівель. Представники "Оплоту" вимагали скликати сесію.

Проценко також заявляв, що текст рішення сесії він не підписував і печатка зберігалася не в нього. Його секретар говорила, що мер займав проукраїнську позицію, а "усім заправляли інші люди".

Проценка було затримано 23 січня у Світлодарську. За даними МВС, він переховувався від правоохоронців із липня 2014 року.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування