Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Конфлікт із членами ПС на Драгобраті спровокував охоронець - адвокат

Четвер, 14 січня 2016, 14:53

Конфлікт з членами "Правого сектора" на базі відпочинку "Хата Магната" на Драгобраті був спровокований охоронцем закладу, а у затриманих не було при собі зброї і російської валюти, заявляє адвокат Владислав Добош.

Про це він сказав на прес-конференції в Києві четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Охоронець перший почав конфлікт, назвавши їх "ах ви йо... бандери, де слово "йо..." - навіть не "йолоп'", - стверджує адвокат.

За його словами, конфлікт намагався врегулювати власник закладу, кілька разів члени "Правого сектора" і він виходили на вулицю для розмови, але це ні до чого не привело через дії охоронця.

Адвокат спростував, що члени ПС вимагали обслуговувати їх безкоштовно. За його словами, у одного з них був "у них було достатньо грошей, щоб розплатитися за все, що їм могли в той момент виставити в рахунку на турбазі", а саме 12 тисяч гривень і 700 доларів, "які пізніше зникли".

Відповідаючи на запитання про наявність у них 160 тисяч російських рублів, про що раніше повідомив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, адвокат спростував їх наявність: "Рублів у них не було, тільки гривні і долари".

Крім того, Добош повідомив, що не знає чи перебували його підзахисні в стані алкогольного сп'яніння, через що не пам'ятають деякі епізоди подій, оскільки немає акта огляду.

"Є слова хлопців - що вони пили слабоалкогольні напої - "Медовуха" або "Хріновуха", з 18-20% алкоголю", - сказав він.

Він пояснив факт забудькуватості підзахисних тим, що "можливо, їм щось в якийсь момент підсипали".

Адвокат також підтвердив, що на місці події виявлено гільзи від бойових пістолетів Макарова та Стєчкіна, але при цьому не підтвердив їх приналежність представникам "Правого сектора".

У свою чергу член політради "Правого сектора" Андрій Тарасенко додав, що один з учасників конфлікту з позивним "Біс", якому інкримінують участь в інших інцидентах (п'яну стрілянину на автозаправці в с. Ковирів на Львівщині 28 грудня, хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї та пораненням двох осіб у Києві 29 грудня) не міг брати участі в них, оскільки в цей той момент знаходився на Драгобраті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування