У поліції кажуть, що 4 "беркутівці" пройшли "внутрішню атестацію"

П'ятниця, 15 січня 2016, 12:54
У поліції кажуть, що 4 беркутівці пройшли внутрішню атестацію
Емін Калантаром, Ізвестія

Четверо колишніх "беркутівців", підозрюваних у злочинах під час Революції гідності, не проходили переатестацію для служби в поліції, у них була "внутрішня атестація".

"Ці люди не брали участі в нашому процесі переатестації", - сказала речниця Центру рекрутингу в Національній поліції України Олена Дятлова на прес-конференції в Києві.

За словами Дятлової, було кілька процесів атестації особового складу правоохоронців впродовж декількох років, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У свою чергу, радник із комунікації голови Національної поліції Денис Казван уточнив, що йшлося про внутрішню атестацію.

"Стався юридичний казус хибного трактування", - сказав він, додавши, що представники Генпрокуратури невірно витлумачили, про яку атестацію йшлося.

Щороку, за словами радника, переглядаються професійні знання правоохоронців на предмет можливості підвищення у званні.

"Підвищення у військових званнях відбулося, але відбулося не в рамках переатестації, яка проходить зараз, а в рамках внутрішньої процедури, яку тоді здійснив керівник поліції Києва", - заявив Казван.

Як відомо, 12 січня в Генпрокуратурі заявили, що 4 екс-співробітники ліквідованого спецпідрозділу МВС "Беркут" пройшли переатестацію й служать у поліції, хоча їх підозрюють у побитті "автомайданівців" у ніч із 22 на 23 січня 2014 року й фальсифікації звинувачень проти активістів.

13 січня начальник Національної поліції України Хатія Деканоідзе спростувала повідомлення Генпрокуратури про те, що четверо колишніх співробітників "Беркуту" успішно пройшли переатестацію.

У Генпрокуратурі заявили, що чотири "экс-беркутівці", яким оголошено про підозру, справді служать у лавах Нацполіції, однак вони не мають у своєму розпорядженні документи, які підтверджують проходження переатестації цими особами.

Спецпідрозділ Міністерства внутрішніх справ "Беркут" було ліквідовано 25 лютого 2014 року, одразу після зміни влади внаслідок акцій протесту на Майдані.

7 листопада 2015 року набув чинності закон про Національну поліцію, згідно з яким міліція припинила існування, а її співробітники могли вступити в нову структуру – Національну поліцію – за умови проходження переатестації: тестів і співбесід із членами незалежних комісій.

Передбачалося, що міліціонери перший час, до завершення формування поліції, працюватимуть у статусі виконувачів обов'язків поліцейських.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування