Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БПП чекає звіту уряду, але каже, що це не атака на Яценюка

Вівторок, 26 січня 2016, 12:17
БПП чекає звіту уряду, але каже, що це не атака на Яценюка
INTV

Фракція БПП "Солідарність" вимагає звіт членів Кабінету міністрів у стінах Верховної Ради до 5 лютого.

Про це в кулуарах ВР заявив лідер фракції Юрій Луценко.

"Уряд повинен, згідно з законом, за 15 днів до звіту подати інформаційні матеріали щодо цього звіту народним депутатам. Це мало відбутися до 22 лютого (очевидно до 22 січня - ред.). Уряд, на жаль, виконує закон вибірково, займаючись проектами різних референдумів та інших утопічних ідей", - зазначив Луценко.

"Сьогодні від імені фракції БПП я оголосив вимогу звіту уряду, згідно з чинним законодавством, яке має відбутися не пізніше 5 лютого. Цю ідею підтримали інші фракції. Уряд не дав жодної відповіді на цю вимогу", - поінформував він.

Луценко зазначив, що це не атака на прем'єр-міністра, а перевірка роботи міністрів.

"Ідеться не про війну з прем'єром, ми просто хочемо, щоб відокремити чорних і білих овець в Кабміні. Ті,  хто і далі може виконувати покладені парламентом на них функції, залишаться працювати. Ті, хто не здатні працювати, або ті, хто написали самостійно заяву про відставку, мають піти. Ці розмови мають робитися не кулуарно", - зауважив політик.

Водночас Луценко зазначив, що в разі відмови у звітуванні, парламент має законне право піднімати питання про відповідальність уряду.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування