Меркель назвала умову збереження Шенгенської зони

Четвер, 7 січня 2016, 16:31

Для ефективного функціонування Шенгенської зони потрібна скоординована політика країн-членів ЄС щодо мігрантів.

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Румунії Дачіаном Чолошом у четвер, повідомляє "Інтерфакс".

"Я не хочу озвучувати тут конкретні попередження або говорити "що станеться, якщо", але я хочу сказати, що Шенгенська система зможе працювати лише у разі, якщо буде спільна відповідальність за прийом біженців і спільна відповідальність за захист зовнішніх кордонів", - сказала вона.

Напередодні глава МВС Німеччини Томас де Мезьєр заявив, що його країна в 2015 році прийняла близько 1,1 млн біженців, встановивши новий рекорд.

Тим часом Австрія, ФРН, Франція, Норвегія, Швеція і Данія ввели на тимчасовій основі перевірку документів на своїх кордонах у зв'язку з тривалим напливом біженців з Близького Сходу й Африки.

Шенгенська конвенція про відкриті межі допускає тимчасове поновлення паспортного контролю на внутрішніх кордонах, якщо відповідна країна визнає це за необхідне для підтримки безпеки і громадського порядку.

Це не означає закриття кордонів для громадян ЄС і іноземців, що мають чинну шенгенську візу, а призначене для виявлення нелегалів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News