Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тука: На Луганщині ще не всі зрозуміли, що дехто не сусід, а ворог

Четвер, 11 лютого 2016, 14:15

Голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука вважає, що жителі Донбасу ще не до кінця усвідомлюють, хто є ворогом України.

Про це він сказав в інтерв'ю ЛІГА.net, коментуючи осінні вибори на підконтрольній Україні частині Луганської й Донецької областей.

"Ясна річ, треба повертатися до нормального громадянського, демократичному способу життя. Скільки на це знадобиться часу – інше питання. Але чи варто це робити зараз? Я вважаю – ні, не варто. Так само я досі переконаний, що проведення минулої осені місцевих виборів у Луганській і Донецькій областях було помилкою", - сказав Тука.

Він вважає, що в місцеві ради знову пройшли депутати зі сепаратистськими настроями не стільки через те, що багато хто з сепаратистів залишаються непокараними, скільки через світогляд.

"Реальні вироки є. І реальні строки теж є… Але вироки й покарання за сепаратистську діяльність – це лише одна з причин негативного ставлення до виборів", - сказав Тука.

"Будь-яка війна починається й закінчується в головах людей. Ми ще не досягли таких суттєвих змін у свідомості населення, щоб прийшло розуміння, що певні сили – це не просто сусіди, а вороги", - заявив він.

За словами Туки, таке сприйняття в Луганській області "є, але хотілося б, щоб його було більше".

"І це все в наших силах, просто потребує часу. Треба доносити до людей, що жити краще – можна й потрібно", - додав голова Луганщини.

"Більшого занепаду, ніж на Луганщині, я ніде й ніколи не бачив. Ніде у світі я не бачив п'ятиповерхових будинків із індивідуальним опаленням грубкою, де бабка тягне цебро вугілля на п'ятий поверх. Натомість "батьки Луганщини" – усі мультимільйонери. І більшість населення ніколи навіть не задавалася питанням – а за чий рахунок", - заявив він.

"За 25 років "батькам Луганщини" вдалося втовкмачити у голови жителів області, що вони, – люди, які ледве самі виживають, – годують усю Україну", - наголосив Тука.

На його думку, у тому, що "батьки Луганщини" досі не сидять, – "провина центральної влади".

"Що стосується безпосередньо діяльності прокуратури й СБУ по Єфремову, Дунаєву, Бойку, Іоффе, та їх там десятки – у мене як у громадянина дуже великі претензії", - сказав Тука.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...