Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко пояснив, чому в БПП не всі депутати підтримали відставку уряду

Четвер, 18 лютого 2016, 01:28

Деякі народні депутати від фракції "Блоку Петра Порошенко" не голосували за відставку Кабінету міністрів на чолі з Арсенієм Яценюком нібито через побоювання, що повториться сценарій 2005 року.

Про це розповів голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко, передає прес-служба БПП.

"Ми збиралися сьогодні для "розбору польотів". Ще на засіданні фракції у понеділок десять депутатів не проголосували за відставку уряду з різних міркувань. Ми відверто знали, що така кількість не проголосує. Не голосували, зокрема, Мустафа Джемілєв і Рефат Чубаров. То це їх хтось хоче звинуватити в тому, що вони комусь продалися? Чи вони робили "заготовлений" сценарій? Або Анатолій Матвієнко чи Олександр Третьяков? Їхня позиція: "над нами висить "дамоклів меч", травма 2005 року і ми не можемо повторити сценарій хаосу, не знаючи кандидатури наступного прем’єра", – пояснив він.

Окремо Луценко зауважив, що президент, якого звинувачують у "договорняках", перед звітом уряду виступив із відповідною заявою, де закликав уряд до відставки.

Разом із тим, голова фракції БПП зауважив, що частина депутатів поставили підписи "за" відставку уряду, але не голосували. Такі, за його словами, пояснили, що після спілкування з колегами з "Народного фронту" змінили свою позицію.

Як відомо, 16 лютого президент Петро Порошенко закликав прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і генпрокурора Віктора Шокіна піти у відставку.

Після цього Верховна Рада проголосувала за визнання незадовільною роботи уряду у 2015 році. Однак голосів за відставку Кабміну у парламенті забракло.

У той же час Шокін написав заяву про відставку, однак перебуває зараз у відпустці.

Ввечері 16 лютого деякі депутати коаліції заявили, що провал голосування за відставку уряду був заздалегідь спланованим.

Зокрема, депутат БПП Мустафа Найєм назвав такий хід подій змовою олігархів: "Це результат змови олігархів - Ріната Ахметова, Ігоря Коломойського та Сергія Льовочкіна - з одного боку. І Петра Порошенка та Арсенія Яценюка - з іншого боку".

"Те, що відбулося сьогодні в залі, та події минулого тижня були добре зрежисованою виставою, в якій роль вимушеної жертви грав Генпрокурор Віктор Шокін", - додав він.

Найєм також вважає, що депутатів БПП, які проголосували за відставку Кабміну, використали.

Водночас заступник голови Верховної Ради Оксана Сироїд вважає заяву президента Петра Порошенка, у якій він закликав Яценюка подати у відставку, бажанням перекласти відповідальність на парламент.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування