Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президента закликали оприлюднити і обговорити претендентів на місце Шокіна

Субота, 20 лютого 2016, 14:44
Президента закликали оприлюднити і обговорити претендентів на місце Шокіна

Міжфракційне об'єднання "Єврооптимісти" закликає президента Петра Порошенка винести на публічне обговорення декілька претендентів на посаду Генпрокурора "з метою пошуку оптимального кандидата та проведення консультацій з громадськістю".

Про це йдеться у заяві депутатів, яку оприлюднено 20 лютого. 

"З метою відновлення довіри та пошуку оптимального кандидата на посаду генерального прокурора МФО "Єврооптимісти" закликає президента з власної ініціативи винести на суд громадськості шорт-лист з кількох кандидатів з тим, щоб врахувати думку громадськості та таким чином розділити відповідальність за дуже важливе рішення", - йдеться у заяві.

На думку представників МФО, залучення представників громадськості та журналістів до дослідження минулого претендентів "допоможе уникнути призначення людини, обтяженої корупційним минулим або негідною поведінкою та підвищить рівень довіри суспільства як до кандидатури, так і до органів прокуратури".

"У разі неврахування думки суспільства при призначенні генпрокурора члени МФО "Єврооптимісти" залишають за собою право не голосувати за кандидатуру, визначену з міркувань політичної доцільності", - заявили депутати.

Як зазначив нардеп під БПП, член МФО "Єврооптимісти" Мустафа Найєм, цією заявою депутати пропонують "вийти з замкнутого кола".

"За останні два роки ми змінили вже трьох Генпрокурорів, жоден з них не призначався прозоро, за кожного торгувалися і домовлялися. І кожен з них йшов з ганьбою, скандалами і під тиском громадськості", - пояснив Найєм. 

Як відомо, 16 лютого президент Петро Порошенко закликав Віктора Шокіна подати у відставку з посади генпрокурора – і той нібито вже передав президенту відповідну заяву.

Згодом у ГПУ уточнили, що генпрокурор перебуває у відпустці, а його обов'язки виконує перший заступник генпрокурора Юрій Севрук.  За законом, доки людина перебуває у відпустці, звільнити її з роботи не можна.

18 лютого прокурор ГПУ Владислав Куценко повідомив, що Шокін продовжує перебувати у відпустці

Офіційний представник Державного департаменту США Марк Тонер заявив, що Сполучені Штати вважають відставку Генпрокурора Віктора Шокіна сигналом, який свідчить про серйозне ставлення України до готовності проводити реформи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування